EN ES mapaweb

Mecanitzats Muntada, l'empresa.

L'empresa Mecanitzats Muntada va néixer l’any 1989 a Manlleu, a la comarca d’Osona.

Actualment té el seu domicili al carrer Joan Vilaregut nº 19, al polígon Industrial el Verdaguer, amb NIF B-63330104. Fa més de vint anys que demostrem el nostre dinamisme i capacitat emprenedora adaptant-nos constantment a les necessitats del mercat i dels nostres clients.

Actualment disposem d'una plantilla de 5 treballadors. La nostra activitat professional, després de treballar durant 11 anys en un taller de motlles, va iniciar-se al garatge de casa, on disposàvem d’uns 60 m2. La maquinària que teníem aleshores era tota convencional. Però les necessitats del mercat i la demanda de peces cada cop més sofisticades van aconsellar que –en només deu anys- passéssim de l’esmentada tecnología a la de control numèric.

Per aconseguir aquest propòsit era indispensable créixer. Tècnica i físicament. D’aqui vé, que decidíssim adquirir a l’Incasòl un terreny al polígon el Verdaguer de uns 600 m2. Mesos després hi vàrem aixecar una nau de 400 metres quadrats, on continuem treballant encara. L’expansió en superfície va fer possible l’adquisició d’una primera màquina de control numèric, a la qual, amb el temps, se n’hi ha afegit d’altres. L’aposta ens va fer créixer també en l’apartat comercial i extendre els nostres serveis de forma multidisciplinar. L'empresa va començar fabricant matrius de tall i d’estampació i motllos de termoconformat per màquines manuals. Amb poc temps ens vàrem atrevir amb la maquinària automàtica per la industria electrònica i els utillatges neumàtics. I ara ja mecanitzem tota mena de peces de tot tipus de materials (acer, alumini, acer inoxidable, plàstics tècnics, etc..).

Mecanitzats Muntada interior taller.

Des de l'any 2001 que estem introduïts al sector càrnic, on prestem servei a les més importants i variades firmes. Per a aquest clients produïm, essencialment, un ampli ventall de peces de recanvi i motllos de termocomformat per envasar els seus productes. Mecanitzats Muntada sempre ha tingut molt clar que no era bo treballar en un únic sector. Per això, a hores d’ara, elaborem peces de molta precisió per a indústries alimentaries, automobilístiques i del sector de l’oci, entre d’altres. Aquesta especificitat els obliga a ells i de retruc, a nosaltres, a esdevenir molt escrupolosos en la definició dels plànols originals de cada projecte i a minimitzar els marges de tolerància de les peces mecanitzades. Una altra de les nostres línies de negoci actual és la fabricació d’utillatges de soldadura, matrius de tall i d’estampació. En paral·lel i des de 1996 som proveïdors de Seat Sport, la filial de competició de SEAT. Va ser una evolució molt important en mecanitzar peces bastant més complicades amb control numèric, i ens va permetre conèixer els diferents materials per les peces de competició.

Des de fa 6 anys, també som proveïdors de Sherco, fabricant Francès de motos d’enduro i trial, on nosaltres fabriquem la part més important i complexa de la moto, la culata, tant per la moto de trial com la d’enduro 4T. Des del 2009 som, també , proveïdors de Dorna. El grup que gestiona l'explotació comercial del mundial de Moto GP arreu del món. Se’ns va demanar que mecanitzéssim i fabriquéssim els components de la part del sistema de subjecció de les càmeres OnBoard. Construïm, doncs, els suports per a les càmeres i les caixes dels sistemes electrònics encarregats d’emmagatzemar les dades de telemetria de les motos de Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, etc… Una informació que després es difón a través de la televisió amb la intenció de complementar el fantàstic espectacle visual que genera aquest campionat internacional. Totes les peces que fabriquem per a Dorna, han obtingut el vistiplau de l’organitzador i han estat validades per els equips d’enginyeria com Yamaha, Ducati i Honda, per exemple.

L’afició pels esports que se’n deriven i el fet que la persona que dirigeix Mecanitzats Muntada hagi arribat a disputar curses en diferents especialitats, ha proporcionat a la nostra empresa una sensibilitat especial a l’hora de negociar i concretar feines amb companyies i responsables d’aquest sector. Equips del mundial de ral.lis tan reconeguts com Mistubishi, Opel, Peugeot Sport, Nissan, Ford o Hyunday han contractat sovint els nostres serveis quan estaven de test per Catalunya, per a mecanitzar peces d’alta competició. El mateix equip Toyota de Fòrmula-1, mentre feien entrenaments a Montmeló, ens van demanar la col·laboració un any abans que entressin a disputar el mundial. Calm Competició, un altre dels especialistes locals en l’àmbit dels ral.lis o PCR Sport, Baporo i Racing&ClassicArt –tots ells preparadors- també ens han fet confiança des fa molts anys.

Quan a motos, vam ser proveïdors durant 2 anys de Derbi Racing, també hem mecanitzat alguna peça per a Francesc Cucharreras, pilot oficial de KTM i campió d’Espanya de SuperMotard. I durant 2010, vam tenir l’honor de desenvolupar peces clau de la moto de Toni Elias, amb què va guanyar el campionat del món de Moto2. Podem, doncs, ben dir que Mecanitzats Muntada es manté en la primera línia de la majoria dels esports de motor. Al nivell més alt de la competició professional. A la Formula 1, al mundial de motos, al mundial de ral.lis i al mundial de turismes (WTCC). I destacar que hem estat campions del món amb Seat Sport.